fbpx

Moussaka met linzen en Hoemoes Paprika & Oregano

INGREDIENTEN

1 UI
10 GRAM VERSE PETERSELIE
10 GRAM VERSE BALSILICUM
3 GROTE AARDAPPELS
1 AUBERGINE
2 TOMATEN
1 COURGETTE
400 GRAM TOMATENBLOKJES
200 GRAM MAZA HOEMOES PAPRIKA & OREGANO
100 GRAM RODE LINZEN
200 ML GROENTEBOUILLON
ZONNEBLOEMOLIE
ZOUT EN PEPER
EXTRA: 1 KOKSMES
1 BORD
1 VEL KEUKENPAPIER OF 1 SCHONE THEEDOEK
1 KOOKPAN
1 GRILLPAN
1 SPATEL

1. Snijd de ui, de verse peterselie en basilicum fijn en snijd de aardappels, aubergine, tomaten en courgette in de lengte in plakken van 5 mm. Verdeel de aubergineplakken over een bord bedekt met keukenpapier of een schone theedoek en strooi zout over de plakken. Zet de aubergine 15 minuten apart.

2. Kook ondertussen de aardappelschijfjes 5 minuten in kokend water. Giet af en laat uitlekken.

3. Verhit een koekenpan met zonnebloemolie en fruit hierin de ui totdat deze glazig begint te worden. Voeg de tomatenblokjes en Hoemoes Paprika & Oregano toe aan de pan en roer het geheel goed door. Voeg de rode linzen en groentebouillon toe en laat het geheel 15 minuten pruttelen op laag vuur. Zet het vuur uit en roer de helft van de fijngesneden kruiden door de saus.

4. Bestrijk de plakken aubergine, courgette en aardappel met zonnebloemolie, verhit een grillpan op het vuur en gril de plakken totdat deze mooie grillstrepen gekregen hebben.

5. Maak de borden op door een opscheplepel van de paprika-oreganosaus over de borden te verdelen en hier twee plakken aubergine, courgette, aardappel en tomaten op te leggen. Verdeel hier extra saus over en herhaal deze stap nog een keer voor alle borden. Garneer met de overgebleven fijngesneden kruiden en serveer direct

30 minuten bereidingstijd
4 personen
;;