fbpx

Mini Wellingtons met portobello, spinazie en Hoemoes Zongedroogde Tomaat

INGREDIENTEN

4 PORTOBELLO’S
3 GROTE UIEN, GESNIPPERD
2 TEENTJES KNOFLOOK, FIJNGESNEDEN
2 TAKJES VERSE TIJM
300 G VERSE SPINAZIE
1 BAKJE HOEMOES ZONGEDROOGDE TOMAAT
270 G VEGAN BLADERDEEG (1 ROL)
2 EL SOJADRINK
1/2 TL AHORNSIROOP
OLIJFOLIE
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak de uien op middellaag vuur glazig. Ris de blaadjes van de tijm en bak deze nog 5 minuten mee tot de ui zacht is en het vocht verdampt. Breng op smaak met peper en zout. Schep uit de pan en zet apart.
  2. Verhit opnieuw wat olijfolie in de pan en bak de knoflook voor een minuut op middellaag vuur. Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is.  Schep uit de pan en zet apart in een grotere kom. Knijp wat extra vocht uit de spinazie wanneer deze is afgekoeld. Schep de hoemoes door de spinazie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de portobello’s op middelhoog vuur en bak aan beide kanten voor zo’n vijf minuten of tot het grootste deel van het vocht uit de portobello’s is gekomen. Leg met de onderkant naar beneden op een bordje om uit te lekken.
  4. Snijd het bladerdeeg in vier gelijke stukken. Leg in het midden wat gebakken uien en een schep van het hoemoes-spinaziemengsel. Leg hier een portobello bovenop en top met nog een klein schepje van het hoemoes-spinaziemengsel. Vouw het deeg dicht tot een pakket, laat de randen 1 centimeter overlappen. Draai de mini vegan Wellingtons voorzichtig om, zodat de naad van het deeg niet meer zichtbaar is en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd of prik de bovenkant van de wellington een aantal keer in, zodat tijdens het bakken het vocht kwijt kan. Maak eventueel een mooi ruitpatroontje.
  5. Meng de sojamelk en ahornsiroop met 1 theelepel olijfolie. Smeer de bovenkant van de vegan Wellingtons hiermee in. Zet voor 15 minuten in de vriezer en smeer de mini Wellingtons vervolgens nog eens in met het mengsel.
  6. Bak voor 25-30 minuten in de oven tot de korst goudbruin ziet. Garneer eventueel met wat extra tijm.
1 uur bereidingstijd
;;