Mini pizza’s met Libanees brood en Hoemoes
INGREDIENTEN
1 LIBANEES BROOD3 LEPELS MAZA HOEMOES NAAR KEUZE
1 EL ZHATAR KRUIDEN
1 PLAK FLESPOMPOEN
2 PLAKKEN AUBERGINE
50 GRAM FETAKAAS
1 TAKJE KRULPETERSELIE
PEPER EN ZOUT
- Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes. Kook de pompoen tot het gaar is.
- Was en snijd de aubergine in kleine blokjes en bak deze gaar.
- Maak kleine rondjes van het Libanese brood. Bijvoorbeeld door een gals op z’n kop te zetten op het brood en daaromheen het brood wegsnijden.
- Smeer de rondjes in met een Hoemoes naar keuze, verkruimel de feta eroverheen en voeg peper en zout toe naar smaak. Verdeel daarna de Zhatar kruiden over de rondjes.
- Leg de rondjes in een koekenpan, met de deksel erop. Bak ze op laag vuur voor ongeveer 5 minuten tot dat de bodem knapperig is.
- Leg de rondjes op een bord en doe de fijngehakte peterselie erop als topping.


