fbpx

Midden-Oosterse cannelloni met Hoemoes en Muhammara

INGREDIENTEN

3 EL OLIJFOLIE
2 TEENTJES KNOFLOOK, FIJNGEHAKT
1 BLIK TOMATENBLOKJES
1 UI, GESNIPPERD
300 GRAM VERSE SPINAZIE
1 BAKJE MAZA HOEMOES
1/2 BAKJE MAZA MUHAMMARA
8 KOELVERSE LASAGNEVELLEN
50 GRAM HOLLANDSE JONGE GEITENKAAS, GROF GERASPT
1-2 EL AMANDELSCHAAFSEL
KLEINE HAND GRANAATAPPELPITTEN
KLEINE HAND DILLE EN KORIANDER, GROFGEHAKT
EXTRA: MIDDELGROTE RECHTHOEKIGE OVENSCHAAL
  1. Verwarm de oven tot 200°C.Verwarm de helft van de olie in een sauspan en fruit de helft van de knoflook 30 sec. Voeg de tomatenblokjes toe en kook de saus op matig vuur ca 15min tot hij wat is ingedikt.
  2. Verwarm intussen de rest van de olie in een wok en fruit de ui met de rest van de knoflook 2-3 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken\Schep de spinazie  met een schuimspaan in een kom, laat hierbij zo veel mogelijk vocht in de pan achter.
  3. Meng de Maza Hoemoes door de spinazie en breng op smaak met een beetje zout en peper. Neem de tomatensaus van het vuur en meng er de Maza Muhammara door. Proef en voeg evt nog zout en peper toe.
  4. Verdeel een derde van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Schep wat van de spinazievulling op de lange kant van een lasagnevel en rol op. Leg het rolletje in de ovenschaal op de tomatensaus. Herhaal dit met de rest van de lasagnevellen en vulling en leg de rolletjes naast elkaar in de schaal.
  5. Verdeel de rest van de tomatensaus over de cannelloni en bestrooi met de geitenkaas.
  6. Strooi er het amandelschaafsel over en bak de cannelloni 15-20 min in de oven tot de kaas is gesmolten en het schaafsel licht goudbruin is.
  7. Neem uit de oven en verdeel er de granaatappelpitten, dille en koriander over.
45 minuten bereidingstijd
4 personen
;;