Mediterraans belegd platbrood

INGREDIENTEN

1/2 BAKJE HOEMOES
4 LIBANESE PLATBRODEN
100 GRAM KIKKERERWTEN
1 THEELEPEL RAS EL HANOUT
1 FLINKE SNUF ZOUT
1 EETLEPEL OLIJFOLIE
100 GRAM PLANTAARDIG RULGEHAKT
4 EETLEPELS ZONGEDROOGDE TOMATENREEPJES
1/2 BOSJE PETERSELIE, GEHAKT
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kikkererwten met de ras el hanout, een snuf zout en een eetlepel olijfolie. Rooster ze voor 25 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Zet, wanneer de kikkererwten klaar zijn, de oven terug naar 175 graden.
  3. Besmeer de platbroden met hoemoes. Verdeel het vegan rulgehakt, de zongedroogde tomatenreepjes en de kikkererwten over de platbroden. Bak voor 5 minuten op een rooster in de oven.
  4. Serveer de platbroden met wat peterselie.
30 minuten bereidingstijd
4 stuks
X