Marokkaanse groenteschotel
INGREDIENTEN
2 zoete aardappels450 g pompoen
1 aubergine
1 zoete ui
Olijfolie
200 ml yoghurt
1 bakje Maza Hoemoes Ras El Hanout
½ citroen
Verse munt naar smaak
- Verwarm de oven tot 180°C. Breng een pan met water aan de kook, was intussen de zoete aardappels en kook ze 6 min voor. Snij de pompoen, zoete ui en aubergine in stukjes van 1-2 cm. Vet de een ovenschaal in met wat olijfolie en verdeel pompoen en ui over de schaal.
- Haal de zoete aardappels van het vuur en spoel ze af. Laat een paar minuten afkoelen en snij in stukjes. Meng met de groenten met 1 el olijfolie en naar smaak peper en zout. Bak 20-25 min in de oven. Haal de schaal uit de oven en meng de aubergine door het groentemengsel. Zet nog 10-15 min terug in de oven.
- Maak een sausje van gelijke delen yoghurt en Maza Hoemoes Ras El Hanout. Meng met het sap van ½ citroen. Snij de munt fijn en roer dit erdoorheen. Serveer de groenteschotel met de saus.


