Maaltijdsalade met Muhammara
INGREDIENTEN
ZAK GEMENGDE SLA1 BLOEMKOOL
1 STRONK BROCCOLI
1 BAKJE MAZA MUHAMMARA
80 GRAM WALNOOT
1 GRANAATAPPEL
1 BOSJE BOSUI
- Maak de bloemkool en broccoli schoon en snijd ze in gelijke roosjes. Snijd de bosui in grove stukken. Rooster in een koekenpan de walnoten zodat ze lekker knapperig worden.
- Haal de rode sappige pitjes uit de granaatappel. Dit doe je door de schil rondom in 4 kwarten iets in te snijden en de granaatappel vervolgens in vier partjes te breken. Daarna kun je gemakkelijker de pitjes eruit halen.
- Wok op hoog vuur in een scheutje olijfolie de bloemkool ongeveer drie minuten. Voeg daarna ook de broccoli en bosui toe en roer tijdens het wokken. De groenten behouden zo de meeste smaak en blijven lekker knapperig.
- Maak de maaltijdsalade mooi op door de gemengde salade, groenten, walnoten en granaatappelpitjes te verdelen.
- Serveer de Muhammara er los bij. Meng op het bord de Muhammara door deze gezonde gemengde salade heen.


