fbpx

Lunch salade met zelfgemaakte knoflook croutons

INGREDIENTEN

200 G ZOETE AARDAPPEL 200 G PASTINAAK 4 EL OLIJFOLIE 3 TEENTJES KNOFLOOK 1 TL GEDROOGDE TIJM
2 PLAKJES BROOD
1 ST RODE UI
75 G GEMENGDE SLA
3 EL MAZA HOEMOES TOMAAT BASILICUM
1 TL CITROENSAP
3 EL LAUWWARM WATER
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de zoete aardappel en pastinaak en snijd in stukken. Verdeel over de bakplaat en besprenkel met twee eetlepels olijfolie. Schuif de oven in en bak 25 minuten, schep halverwege om.
  3. Pers de knoflook en meng met de rest van de olijfolie en de gedroogde tijm.
  4. Smeer de broodjes in met het oliemengsel en snijd in croutons.
  5. Leg bij de zoete aardappelen en pastinaak op de bakplaat en rooster 3 minuten mee.
  6. Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
  7. Hussel de rode ui, sla, zoete aardappel, pastinaak en croutons door elkaar en verdeel over twee borden.
  8. Meng de Hoemoes, het citroensap en het water en schenk deze dressing over je salade. Neem je de salade mee? Giet dan de dressing er pas over net voordat je de salade gaat eten.
15 minuten bereidingstijd
2 personen
;;