Loaded Hoemoes dip met geroosterde kikkererwten
maakt je Mezze tafel compleet
INGREDIENTEN
1 BAKJE MAZA HOEMOES1 BLIKJE KIKKERERWTEN, UITGELEKT
1 EL OLIJFOLIE
1/2 TL KOMIJN, GEROOKTE PAPRIKA, GEDROOGDE OREGANO, GEDROOGDE BASILICUM, CAYENNEPEPER EN ZEEZOUT
MESPUNTJE ZWARTE PEPER
1/2 CITROEN, SAP
2 TEENTJE KNOFLOOK
VERSE KRUIDEN, BIJVOORBEELD PETERSELIE EN BIESlOOK
WATER
CHERRY TOMATEN, VOOR GARNERING, GEHALVEERD
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de kikkererwten goed om onder de kraan en droog deze in een theedoek. Voeg deze toe aan een kom samen met de olijfolie, komijn, gerookte paprika, gedroogde oregano, gedroogde basilicum, cayennepeper, peper en het zout. Mix dit goed door elkaar.
- Bedek een ovenplaat met bakpapier en spreid hier de gekruide kikkererwten over uit. Plaats deze voor ongeveer 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn gekleurd.
- Hussel de kikkererwten halverwege nog even door elkaar. Laat de kikkererwten, wanneer ze klaar zijn, goed afkoelen.
- Maak een knoflooksausje uit 1 eetlepel Hoemoes, de citroensap, knoflook en de verse kruiden. Voeg eventueel zout en peper toe. Vergeet niet wat verse kruiden te bewaren voor garnering. Je kunt je knoflooksaus uitdunnen met wat water.
- Spreid de rest van de hoemoes uit over een bord. Strooi hier de kikkererwten, knoflooksaus, verse kruiden en gehalveerde cherrytomaatjes overheen.
- Serveer de dip met tortilla chips. Je kunt deze heel makkelijk zelf maken door door een aantal tortilla wraps in driehoekjes te snijden. Mix de tortillastukjes samen met wat olijfolie, zeezout, cayennepeper, gerookte paprika, komijn, zwarte peper en edelgistvlokken in een kom tot elk stukje bedekt is met kruiden.
- Bak de tortillastukjes in de oven voor 10-15 minuten op 180 graden tot ze knapperig zijn.


