Loaded Hoemoes met Pompoen
INGREDIENTEN
350 GRAM MAZA HOEMOES260 GRAM UITGELEKTE KIKKERERWTEN UIT BLIK
200 GRAM MAZA BALKAN
100 GRAM POMPOEN
SNUFJE ZOUT EN PEPER
1 EL RAS EL HANOUT KRUIDEN
2 EL OLIJFOLIE
1/2 TL KURKUMA
1/2 EL TIJM
1/2 EL OREGANO
1/2 TL CHILIPOEDER
HANDJE VOL GRANAATAPPELPITJES
EEN PAAR BLAADJES PETERSELIE
1 EL ZHATARKRUIDEN
1 EL OLIJFOLIE
EEN PAAR CHERRYTOMAATJES
1 SCHIJFJE CITROEN
3 LIBANESE BRODEN
2 KOMKOMMERS
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Snijd de pompoen in stukjes en leg de stukjes op een ovenplaat, bedekt met bakpapier.
- Verdeel de olijfolie, zout en peper, Ras el Hanout kruiden, kurkuma, tijm, orgeano en chilipoeder eroverheen en meng dit goed door zodat elk stukje pompoen een beetje van alle kruiden heeft.
- Bak de pompoen 20 minuten in de oven.
- Meng ondertussen de Balkan en kikkererwten en bak dit in een scheutje olijfolie in de koekenpan tot de kikkererwten goed warm zijn.
- Schep de hoemoes op een groot bord en maak in het midden een kuiltje. Schep het gebakken kikkererwtenmengsel in het kuiltje.
- Verdeel de in de oven gebakken pompoen hier overheen.
- Garneer het gerecht met een topping van granaatappel, blaadjes peterselie, zhatarkruiden, olijfolie, cherrytomaatjes en een schijfje citroen.
- Snijd het Libanese brood in 6 stukjes en snijd de komkommer in plakjes. Leg deze bij het bord met Loaded Hoemoes, om mee te dippen.


