fbpx

Libanese broodsalade met pita-croutons en Esfenaj-Courgette-Falafel

INGREDIENTEN

6 EL GRIEKSE YOGHURT
1 CITROEN, SAP EN GERASPT
2 EL EXTRA VIERGE
OLIJOLIE
ZOUT EN PEPER
5 RADIJSJES
1 BOSUI
1 ROMEINSE SLA
2 VOLKOREN PITABROODJES
10 GRAM KRULPETERSELIE
10 GRAM MUNT
1 COURGETTE
200 GRAM DOPERWTEN
250 GRAM FETA
100 GRAM MAZA ESFENAJ
100 GRAM BLOEM
EXTRA: 1 SPATEL
1 KLEINE MENGKOM
1 KOKMES
1 RASP
1 VERGIET
1 KEUKENMACHINE
1 GROTE MENGKOM
1 KOEKENPAN

1. Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, citroensapen rasp en extra vierge olijfolie door elkaar, breng op smaak met zout en peper en bewaar tot later gebruik in de koelkast.

2. Snijd de radijsjes en bosui in plakjes, snijd de Romeinse sla grof, scheur de pitabroodjes in stukken en snijd de peterselie en munt fijn.

3. Rasp de courgette en laat deze 30 minuten uitlekken in een kaasdoek of vergiet. Knijp de courgette uit om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Doe de doperwten en de helft van de feta in de keukenmachine samen met Esfenaj en blend tot een gladde puree. Verplaats het mengsel naar een kom, voeg hier de uitgelekte courgette en de bloem aan toe en meng alles door elkaar. Vorm met je handen kleine falafel van het deeg.

4. Verhit zonnebloemolie in een pan en bak de gescheurde stukken pita enkele minuten totdat deze goudbruin gekleurd zijn. Bak vervolgens in dezelfde pan de esfenaj-courgettefalafel in een scheutje zonnebloemolie totdat deze goudbruin gekleurd zijn aan beide zijden.

5. Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar, voeg hier het gebakken pitabrood en de dressing aan toe en hussel alles goed door. Verdeel de salade over een serveerschaal, garneer met esfenaj-courgettefalafel, verkruimel de overige feta over de salade en serveer direct.

30 minuten bereidingstijd
4 personen
X
;;