fbpx

Libanees platbrood met Yazzara

Diner, lunch

INGREDIENTEN

- 12 FLATBREADS
- YAZZARA
- 300 GR KIKKERERWTEN UIT BLIK
- 3 EL OLIJFOLIE
- 1 TL KERRIEPOEDER
- 1 TL KNOFLOOKPOEDER
- 250 GR CHERRYTOMAATJES
- 300 GR VEGETARISCHE KIPSTUKJES
- 1 TL PIKANTE PAPRIKAPOEDER
- 100 GR SPINAZIE
- SNUFJE PEPER

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze schoon. Meng de kikkererwten met 3 el olijfolie, 1 tl kerriepoeder, snufje peper en 1 tl knoflookpoeder. Bak de kikkererwten circa 20 minuten in de oven.
  3. Bereid de flatbreads volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd de cherrytomaatjes in twee of vier stukken.
  5. Breng de vegetarische kip op smaak met paprikapoeder en een snufje peper. Giet een scheutje olie in een pan en bak de vegetarische kip 3-4 minuten in de pan.
  6. Besmeer de flatbreads met Yazzara. Beleg de flatbreads met een handje geroosterde kikkererwten, cherrytomaatjes, vegetarische kip en verse spinazie.

Tip: je kunt de vegetarische kipstukjes ook weglaten als je plantaardig wilt eten.

35 minuten
;;