Libanees platbrood met Yazzara
Diner, lunch
INGREDIENTEN
- 12 FLATBREADS- YAZZARA
- 300 GR KIKKERERWTEN UIT BLIK
- 3 EL OLIJFOLIE
- 1 TL KERRIEPOEDER
- 1 TL KNOFLOOKPOEDER
- 250 GR CHERRYTOMAATJES
- 300 GR VEGETARISCHE KIPSTUKJES
- 1 TL PIKANTE PAPRIKAPOEDER
- 100 GR SPINAZIE
- SNUFJE PEPER
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze schoon. Meng de kikkererwten met 3 el olijfolie, 1 tl kerriepoeder, snufje peper en 1 tl knoflookpoeder. Bak de kikkererwten circa 20 minuten in de oven.
- Bereid de flatbreads volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de cherrytomaatjes in twee of vier stukken.
- Breng de vegetarische kip op smaak met paprikapoeder en een snufje peper. Giet een scheutje olie in een pan en bak de vegetarische kip 3-4 minuten in de pan.
- Besmeer de flatbreads met Yazzara. Beleg de flatbreads met een handje geroosterde kikkererwten, cherrytomaatjes, vegetarische kip en verse spinazie.
Tip: je kunt de vegetarische kipstukjes ook weglaten als je plantaardig wilt eten.


