Lasagne van filodeeg met aubergine en Hoemoes Tomaat Basilicum
INGREDIENTEN
2 AUBERGINES1 PAKJE FILODEEG
MILDE OLIJFOLIE
1 RODE UI
24 GROENE OLIJVEN
20 PLAKJES AUGURK
½ BOSJE BASILICUM
1 BAKJE MAZA HOEMOES TOMAAT BASILICUM
- Snij de aubergines in plakken van 1 cm dik en bestrooi ze met zout. Laat 20 min rusten.
- Verhit de oven tot 175°C en plak intussen steeds 2 vellen filodeeg op elkaar met een wat olijfolie. Bak de vellen knapperig en gaar in de oven en zet ze apart.
- Bak de plakken aubergine in de koekenpan gaar. Snij de ui in ringen, en de olijven fijn. Snij de augurken in plakken en hak het basilicum grof, hou wat blaadjes apart ter garnering.
- Breek het filodeeg in grove stukken en bouw van de schotsen met de overige ingrediënten een mooie lasagne: bestrijk ze met de hoemoes met tomaat en basilicum en beleg ze met de aubergine, ui, olijf, augurk en basilicum.


