fbpx

Lamsfilet met croute van Hoemoes Zongedroogde tomaat groene asperges en Baba Anoesch

INGREDIENTEN

50 GRAM ROOMBOTER
75 GRAM MAZA HOEMOES ZONGEDROOGDE TOMAAT OF MAZA HOEMOES
20 GRAM PANEERMEEL
CA. 20 BLAADJES MUNT
CA. 20 BLAADJES PLETTE PETERSELIE
4 LAMSFILET A 150 GRAM
OLIJFOLIE
BOTER
1 TEENTJE KNOFLOOK, GEKNEUSD
2 TAKJES TIJM
1 BAKJE MAZA BABA ANOESCH
1 BOSJE GROENE ASPERGES
200 GRAM WILDE SPINAZIE
EXTRA: STAAFMIXER
2 STUKKEN BAKPAPIER VAN 30X30 CM
DEEGROLLER
  1. Verwarm de oven tot 180˚C. Smelt 50 g boter en pureer samen met de Maza Hoemoes gedroogde tomaat, munt, peterselie en paneermeel met de staafmixer glad en breng op smaak met peper en zout.
  2. Leg een van de stukken bakpapier op een plaat, smeer de pasta erop en dek af met het tweede papier. Rol de pasta dun uit en laat opstijven in de koelkast.
  3. Kruid de lamsfilets met peper en zout en bak aan in de olijfolie, draai om na ca 2 min en bak nog een 1 minuut. Draai het vuur laag, voeg een klontje boter, de knoflook en de tijm toe en schep gedurende 2 min de braadboter over het vlees.
  4. Leg het vlees met braadboter in een ovenschaal, snij banen van de opgesteven ‘hoemoeskorst’ ter grootte van de filets en beleg de filets ermee.
  5. Gaar het vlees nog ca 3 min in de oven en laat het vlees 5 min rusten. Bewaar het braadvocht om bij het vlees te serveren.
  6. Maak de asperges schoon, leg in een passende pan, voeg een klontje boter toe en bevochtig met een ½ glaasje water. Kruid met peper en zout laat het vocht inkoken tot rond de asperges een glanzend laagje zit.
  7. Verwarm de Maza Baba Anoesch in een sauspan, voeg evenveel water toe en roer tot er een mooie crème ontstaat.
  8. Stoof de spinazie aan in een beetje olie, kruid met peper en zout en bak kort tot de spinazie
  9. zacht is. Laat de spinazie uitlekken en leg in het midden van het bord.
  10. Snij het vlees in de lengte in mooie plakken en leg het op de spinazie. Leg de asperges en de Maza Baba Anoesch ernaast. Serveer met de jus.
30 minuten bereidingstijd
4 personen
;;