fbpx

Koude komkommeryoghurtsoep met Esfenaj

INGREDIENTEN

1 BAKJE MAZA ESFENAJ
1 KOMKOMMER, GESCHILD EN IN STUKKEN
3 BOSUITJES, IN RINGETJES
150 GRAM GRIEKSE YOGHURT OF MAZA LABNEH
125 ML GROENTEBOUILLON, AFGEKOELD
EEN HANDJE DILLE, DRAGON EN/OF MUNT
1 TEENTJE KNOFLOOK
EEN MESPUNT CAYENNEPEPER
CITROENSAP, NAAR SMAAK
2-3 EL AMANDELSCHAAFSEL
OLIJFOLIE EXTRA VIERGE, VOOR DE GARNERING
EXTRA: KEUKENMACHINE
  1. Pureer op het citroensap, het amandelschaafsel en de olijfolie na alle ingrediënten in een keukenmachine tot  een zo glad mogelijke soep. Proef en breng op smaak met zout, peper en flink  wat citroensap. Laat de soep in de koelkast in enkele uren ijskoud worden.
  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan licht goudbruin.
  3. Verdeel de koude soep over kleine kommetjes en garneer met amandelschaafsel en de achtergehouden kruiden. Bedruppel met olijfolie
15 minuten bereidingstijd + afkoelen
;;