kaiserschmarrn met hoemoes
INGREDIENTEN
1 BAKJE HOEMOES VIJG & CRANBERRY2 EIEREN
70 GRAM BLOEM
200 ML MELK
RASP VAN EEN CITROEN
BOTER OM TE BAKKEN
1 SNUFJE ZOUT
2 EL SUIKER
30 GRAM POEDERSUIIKER VOOR GARNERING
1 ZAKJE VANILLESUIKER
- Splits de eieren. Klop de eidooiers met een snufje zout, suiker, vanillesuiker, rasp van citroen, melk en de bloem.
- Klop de eiwitten in een ander kom stijf en doe deze met behulp van een spatel bij het mengsel met de dooiers. Vouw het beslag, zodat deze luchtig blijft.
- Zet een pan op laag vuur en doe hierin de boter. Giet het deeg in de pan. Doe deksel op de pan en bak 1 kant mooi goudbruin. Keer de pannenkoek om en doe de deksel weer op en bak ook deze kant goudbruin.
- Snijd de pannenkoek in stukjes en bak deze nog even in de pan met wat boter.
- Verdeel de kaiserschmarrn over een bord en strooi er wat poedersuiker op. Serveer met Hoemoes Vijg en Cranberry.


