fbpx

kaiserschmarrn met hoemoes

INGREDIENTEN

1 BAKJE HOEMOES VIJG & CRANBERRY
2 EIEREN
70 GRAM BLOEM
200 ML MELK
RASP VAN EEN CITROEN
BOTER OM TE BAKKEN
1 SNUFJE ZOUT
2 EL SUIKER
30 GRAM POEDERSUIIKER VOOR GARNERING
1 ZAKJE VANILLESUIKER
  1. Splits de eieren. Klop de eidooiers met een snufje zout, suiker, vanillesuiker, rasp van citroen, melk en de bloem.
  2. Klop de eiwitten in een ander kom stijf en doe deze met behulp van een spatel bij het mengsel met de dooiers. Vouw het beslag, zodat deze luchtig blijft.
  3. Zet een pan op laag vuur en doe hierin de boter. Giet het deeg in de pan. Doe deksel op de pan en bak 1 kant mooi goudbruin. Keer de pannenkoek om en doe de deksel weer op en bak ook deze kant goudbruin.
  4. Snijd de pannenkoek in stukjes en bak deze nog even in de pan met wat boter.
  5. Verdeel de kaiserschmarrn over een bord en strooi er wat poedersuiker op. Serveer met Hoemoes Vijg en Cranberry. 
20 minuten bereidingstijd
2 personen
X
;;