Homemade crackers met ingelegde ui en gember

INGREDIENTEN

INGELEGDE UI EN GEMBER
1 ST RODE UI
1 ST GEMBER (3 CM X 3 CM)
50 ML WITTE WIJNAZIJN
2 EL SUIKER
CRACKERS
125 G GEBROKEN LIJNZAAD
35 G SESAMZAAD
35 G POMPOENPITTEN
20 G ZONNEBLOEMPITTEN
250 ML WATER
6 EL MAZA HOEMOES GEKARAMELISEERDE UI EN TIJM
3 EL OLIJVEN
  1. Snijd de ui in halve ringen. Schil de gember en snijd deze in dunne plakjes.
  2. Leg de ui en gember in een wekpot en voeg de witte wijn azijn en suiker toe. Schenk vervolgens voldoende water in de weckpot, sluit af en laat minimaal 30 minuten rusten.
  3. Meng alle ingrediënten voor de crackers, op de Hoemoes gekarameliseerde ui en tijm en olijven na, door elkaar en laat 25 minuten rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep het lijnzaadmengsel erop. Leg er nog een vel bakpapier op en rol het mengsel tot een platte plak van ongeveer 2 millimeter dik. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd in crackers.
  6. Schuif de bakplaat de oven in en bak in 25 minuten lichtbruin.
  7. Laat afkoelen.
  8. Besmeer de crackers met Hoemoes gekarameliseerde ui en tijm, garneer met de ingelegde ui en gember en serveer met olijven.
25 minuten bereidingstijd
2 personen
X