Hoemoes saladebowl
INGREDIENTEN
TORTILLACHIPJES:4 VOLKOREN WRAPS
OLIJFOLIE
KRUIDEN NAAR KEUZE (IK GEBRUIKTE: ZOUT, PEPER, KNOFLOOKPOEDER EN PAPRIKAPOEDER)
SALADEBOWL:
150 GRAM SLA
½ KOMKOMMER
1 PAPRIKA
½ RODE UI
10 CHERRYTOMAATJES
HOT ’N SPICY FALAFEL
100 GRAM BASMATI RIJST
1 CHAMPIGNONBOUILLONBLOKJE
TOPPINGS:
2 LENTE-UITJES
2 GOEDE EETLEPELS HOEMOES
ZONNEBLOEMPITJES EN POMPOENPITJES
Tortillachipjes:
- Snij de volkoren wraps per wrap in 16 gelijke puntjes.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zorg ervoor dat de chipjes aan beide kanten een dun laagje olie hebben. Die kan eventueel met een kwastje. Verdeel de chipjes vervolgens over de bakplaat.
- Bestrooi de bovenkant vervolgens met de kruiden naar keuze.
- Bak het geheel voor af voor ongeveer 10 minuten totdat de chipjes goudbruin zijn.
Saladebowl:
- Kook de rijst volgens de verpakking maar voeg voor wat extra smaak het bouillonblokje toe tijdens het koken.
- Verdeel de sla over twee schalen.
- Snij de komkommer in stukjes, de tomaten in partjes, de rode ui in dunne halve ringen en de paprika in stukjes.
- Verdeel de verschillende groentes over de salade in de kommen.
- Bak de falafel volgens de verpakking in de pan met een beetje olie.
- Verdeel de falafel en de rijst ook over de twee kommen.
- Maak de salade af met een grote eetlepel Hoemoes, verdeel er nog wat gesneden lente-uitjes en wat zonne- en pompoenpitjes over.


