fbpx

Hoemoes saladebowl

INGREDIENTEN

TORTILLACHIPJES:
4 VOLKOREN WRAPS
OLIJFOLIE
KRUIDEN NAAR KEUZE (IK GEBRUIKTE: ZOUT, PEPER, KNOFLOOKPOEDER EN PAPRIKAPOEDER)
SALADEBOWL:
150 GRAM SLA
½ KOMKOMMER
1 PAPRIKA
½ RODE UI
10 CHERRYTOMAATJES
HOT ’N SPICY FALAFEL
100 GRAM BASMATI RIJST
1 CHAMPIGNONBOUILLONBLOKJE
TOPPINGS:
2 LENTE-UITJES
2 GOEDE EETLEPELS HOEMOES
ZONNEBLOEMPITJES EN POMPOENPITJES

Tortillachipjes:

  1. Snij de volkoren wraps per wrap in 16 gelijke puntjes.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Zorg ervoor dat de chipjes aan beide kanten een dun laagje olie hebben. Die kan eventueel met een kwastje. Verdeel de chipjes vervolgens over de bakplaat.
  4. Bestrooi de bovenkant vervolgens met de kruiden naar keuze.
  5. Bak het geheel voor af voor ongeveer 10 minuten totdat de chipjes goudbruin zijn.

Saladebowl:

  1. Kook de rijst volgens de verpakking maar voeg voor wat extra smaak het bouillonblokje toe tijdens het koken.
  2. Verdeel de sla over twee schalen.
  3. Snij de komkommer in stukjes, de tomaten in partjes, de rode ui in dunne halve ringen en de paprika in stukjes.
  4. Verdeel de verschillende groentes over de salade in de kommen.
  5. Bak de falafel volgens de verpakking in de pan met een beetje olie.
  6. Verdeel de falafel en de rijst ook over de twee kommen.
  7. Maak de salade af met een grote eetlepel Hoemoes, verdeel er nog wat gesneden lente-uitjes en wat zonne- en pompoenpitjes over.
30 minuten bereidingstijd
2 personen
;;