Hartige zoete aardappel pannenkoekjes
INGREDIENTEN
250 G ZOETE AARDAPPEL200 G BLOEM
300 ML AMANDELMELK
2 EL EDELGISTVLOKKEN
1 EL PLANTAARDIGE BOTER
200 G CHERRYTOMATEN
1 ST WINTERPEEN
35 G SLAMELANGE
6 EL MAZA HOEMOES TOMAAT BASILICUM
- Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Verplaats naar een steelpan en vul deze met water. Breng aan de kook en kook in 10 minuten zacht.
- Doe de gekookte zoete aardappel, bloem, amandelmelk en edelgistvlokken in de keukenmachine en meng tot een stevig beslag.
- Smelt de plantaardige boter in de koekenpan en bak kleine pannenkoekjes.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de cherrytomaten in de ovenschaal, schuif deze in de oven en rooster in 10 minuten zacht.
- Schrap de wortel en snijd in lange, dunne plakken.
- Meng de Hoemoes tomaat basilicum met 2 eetlepels water.
- Stapel de zoete aardappel pannenkoekjes en verdeel tussen ieder laagje een beetje saus, sla en wortel. Serveer de pannenkoeken met de tomaat- en hoemoesdressing.


