fbpx

Hartige zoete aardappel pannenkoekjes

INGREDIENTEN

250 G ZOETE AARDAPPEL
200 G BLOEM
300 ML AMANDELMELK
2 EL EDELGISTVLOKKEN
1 EL PLANTAARDIGE BOTER
200 G CHERRYTOMATEN
1 ST WINTERPEEN
35 G SLAMELANGE
6 EL MAZA HOEMOES TOMAAT BASILICUM
  1. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Verplaats naar een steelpan en vul deze met water. Breng aan de kook en kook in 10 minuten zacht.
  2. Doe de gekookte zoete aardappel, bloem, amandelmelk en edelgistvlokken in de keukenmachine en meng tot een stevig beslag.
  3. Smelt de plantaardige boter in de koekenpan en bak kleine pannenkoekjes.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Leg de cherrytomaten in de ovenschaal, schuif deze in de oven en rooster in 10 minuten zacht.
  6. Schrap de wortel en snijd in lange, dunne plakken.
  7. Meng de Hoemoes tomaat basilicum met 2 eetlepels water.
  8. Stapel de zoete aardappel pannenkoekjes en verdeel tussen ieder laagje een beetje saus, sla en wortel. Serveer de pannenkoeken met de tomaat- en hoemoesdressing.
25 minuten bereidingstijd
2 personen
;;