fbpx

Hartige wafels met hoemoes en gegrilde groenten

INGREDIENTEN

VOOR DE WAFELS
200 GRAM TARWEBLOEM
4 EETLEPELS BOEKWEITMEEL
1 THEELEPEL BAKPOEDER
1 THEELEPEL KNOFLOOKPOEDER
1/2 THEELEPEL PAPRIKAPOEDER
1/2 THEELEPEL OREGANO
1/4 THEELEPEL ZOUT
60 MILLILITER OLIJFOLIE
350 MILLILITER HAVERMELK
VOOR DE TOPPINGS
1 BAKJE HOEMOES GEGRILDE PAPRIKA OREGANO
GEGRILDE GROENTEN, ZOALS PAPRIKA, WORTEL, COURGETTE EN AUBERGINE
1 HANDJE KERSTOMATEN
1 STENGEL BOSUI, IN RINGEN GESNEDEN
1/2 BOSJE PETERSELIE, FIJNGESNEDEN
  1. Verhit je wafelijzer.
  2. Meng de bloem, boekweitmeel, bakpoeder, kruiden en specerijen. Roer dan de olijfolie en havermelk er doorheen. Roer niet te veel, zodat het mengsel luchtig blijft.
  3. Vet het wafelijzer in en verdeel ongeveer de helft van het mengsel over het ijzer. Als je een wafelijzer hebt waar twee wafels in gebakken kunnen worden, gebruik je 1/4 van het mengsel. Sluit de deksel en bak voor zo’n 8 minuten. De tijd kan verschillen per wafelijzer, maar de wafels moeten er goudbruin en knapperig uitkomen.
  4. Serveer de wafels met een flinke eetlepel hoemoes, wat plakjes gegrilde groenten, kerstomaten, bosui en verse peterselie.
30 minuten bereidingstijd
4 personen
;;