Hartige wafels met hoemoes en gegrilde groenten
INGREDIENTEN
VOOR DE WAFELS200 GRAM TARWEBLOEM
4 EETLEPELS BOEKWEITMEEL
1 THEELEPEL BAKPOEDER
1 THEELEPEL KNOFLOOKPOEDER
1/2 THEELEPEL PAPRIKAPOEDER
1/2 THEELEPEL OREGANO
1/4 THEELEPEL ZOUT
60 MILLILITER OLIJFOLIE
350 MILLILITER HAVERMELK
VOOR DE TOPPINGS
1 BAKJE HOEMOES GEGRILDE PAPRIKA OREGANO
GEGRILDE GROENTEN, ZOALS PAPRIKA, WORTEL, COURGETTE EN AUBERGINE
1 HANDJE KERSTOMATEN
1 STENGEL BOSUI, IN RINGEN GESNEDEN
1/2 BOSJE PETERSELIE, FIJNGESNEDEN
- Verhit je wafelijzer.
- Meng de bloem, boekweitmeel, bakpoeder, kruiden en specerijen. Roer dan de olijfolie en havermelk er doorheen. Roer niet te veel, zodat het mengsel luchtig blijft.
- Vet het wafelijzer in en verdeel ongeveer de helft van het mengsel over het ijzer. Als je een wafelijzer hebt waar twee wafels in gebakken kunnen worden, gebruik je 1/4 van het mengsel. Sluit de deksel en bak voor zo’n 8 minuten. De tijd kan verschillen per wafelijzer, maar de wafels moeten er goudbruin en knapperig uitkomen.
- Serveer de wafels met een flinke eetlepel hoemoes, wat plakjes gegrilde groenten, kerstomaten, bosui en verse peterselie.


