Hartige taart met Hoemoes pompoen en vegan feta

INGREDIENTEN

6 VELLEN BLADERDEEG OF DEEG VOOR HARTIGE TAART
2 RODE UIEN
2 TENEN KNOFLOOK
500 GRAM POMPOEN, IN BLOKJES
300 GRAM PASTINAAK, IN EVENGROTE STUKJES
1 BAKJE HOEMOES POMPOEN
180 MILILITER PLANTAARDIGE KOOKROOM
100 GRAM KIKKERERWTENMEEL
2 TAKJES TIJM OF 1 THEELEPEL GEDROOGDE TIJM
1 TAKJE SALIE OF 1 THEELEPEL GEDROOGDE SALIE
2 THEELEPELS DRAGON
1/2 BLOK VEGAN FETA, IN BLOKJES
OLIE OM IN TE BAKKEN
VERSGEMALEN PEPER EN ZOUT NAAR SMAAK
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm in en bekleed deze met het bladerdeeg.
  2. Kook de blokjes pompoen en pastinaak voor 5 minuten en laat deze uitlekken.
  3. Snijd de rode uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Bak deze in een beetje olie. Voeg de tijm, salie, dragon en wat peper en zout toe. Bak de pompoen en pastinaak nog 3 minuten mee.
  4. Meng in een kom de hoemoes met de kookroom. Roer hier het kikkererwtenmeel doorheen. Voeg de gebakken groenten en de blokjes vegan feta toe en roer deze er ook doorheen. Stort het mengsel in de springvorm.
  5. Bak de taart voor 40-45 minuten of tot het deeg goudbruin ziet. Laat vijf minuten afkoelen voor het serveren. Deze taart is ook goed koud te eten.
30+ minuten bereidingstijd
4-6 personen
X