Hartige Pompoen Muffin
INGREDIENTEN
120 GRAM BLOEM100 GRAM SUIKER
1 EI
130 ML MELK
130 GRAM GERASPTE POMPOEN
90 ML (ZONNEBLOEM) OLIE
100 GRAM MAZA HOEMOES RAS EL HANOUT
1/2 ZAKJE BAKPOEDER
1 MESPUNTJE ZOUT
2 TL SPECULAASKRUIDEN
1 TL RAS EL HANOUT KRUIDEN
150 GRAM BOTER
150 GRAM POEDERSUIKER
10 ML MELK
1 TL SPECULAASKRUIDEN
ORANJE KLEURSTOF
Voor de muffins
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng in een kom de bloem, de suiker, het bakpoeder, het zout, de Ras el Hanout kruiden en de speculaaskruiden met een garde.
- Doe in een andere kom de melk, de Hoemoes Ras el Hanout, de geraspte pompoen het ei en de olie en meng dit door elkaar.
- Verdeel het beslag over ongeveer 10 cupcakevormpjes.
- Bak het in de oven voor 25 minuten.
- Laat de muffins goed afkoelen.
Voor de botercrème
- Klop de boter met de elektrische mixer voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg de poedersuiker en de melk toe en klop nog 5 minuten goed door. Voeg eerst een klein beetje kleurstof toe. Als je de kleur feller wilt, kun je nog wat meer kleurstof toevoegen.
- Doe de botercrème in de spuitzak en spuit de botercrème op de afgekoelde muffins.
- Als finisching touch kun je nog een klein beetje speculaaskruiden op de botercrème doen.


