fbpx

Geroosterde harissa-aubergines met linzensalade en Hoemoes Spicy Mango

Diner

INGREDIENTEN

2 AUBERGINES
OLIJFOLIE OM IN TE BAKKEN
PEPER EN ZOUT
1 RODE UI
1 EL APPELAZIJN
1 TL ZA’ATAR
3 TL HARISSA
2 TL HONING
1 CITROEN
15 GR VERSE DILLE, GEHAKT
BLIK LLINZEN (400GR), AFGESPOELD
HANDJE WALNOTEN, GEHAKT
75 GR GRANAATAPPELPITTEN
BAKJE HOEMOES SPICY MANGO

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Halveer de aubergines in de lengte en snijd de aubergines vervolgens verticaal en horizontaal 1 cm diep in zodat er een ruitpatroon ontstaat.
2. Wrijf alle auberginehelften in met olijfolie en peper en zout en rooster 25 minuten in de oven met de doorgesneden kant naar boven.
3. Snijd de rode ui in hele dunne ringen en doe in een kom. Voeg hier de za’atar, appelazijn en een snuf zout aan toe en zet apart.
4. Meng in een andere kom de harissa, honing, het sap van 1/2 citroen en de zest van 1/2 citroen en zet dit ook apart.
5. Meng in een grote kom de linzen, dille, walnoten, het sap van 1/2 citroen, granaatappelpitten en peper en zout en schep voorzichtig om.
6. Als de aubergines 25 minuten in de oven hebben gezeten, bestrijk je de auberginehelften met de helft van de harissa. Rooster vervolgens nog 5 minuten in de oven.
7. Laat de aubergines 10 minuten afkoelen en leg ze daarna op een groot bord. Verdeel de linzensalade erover en schep op iedere auberginehelft een schep Hoemoes Spicy Mango. Tot slot verdeel je de overgebleven harissa erover.

45 minuten
4 personen
;;