fbpx

Groentenkoekjes

INGREDIENTEN

VOOR 10 – 12 KOEKJES
- 1 COURGETTE
- 100 GRAM WORTEL
- 1 KLEIN BLIKJE KIKKERERWTEN (200 GRAM)
- 2 STENGELS BOSUI
- 3 TEENTJES KNOFLOOK
- 65 GRAM KIKKERERWTENMEEL
- 1 EL WATER
- 1 TL GEMALEN KOMIJN
- 1 TL PAPRIKA POEDER
- HOEMOES NATUREL
- SESAMZAAD
- CITROEN

1. Rasp de courgette en bestrooi dit met een snuf zout. Laats taan terwijl je de rest voorbereid
2. Snijd de bosui in ringen, de knoflook fijn en rasp ook de wortel. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
3. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Dit kun je doen door de courgette in een schone theedoek te doen en er dan in te knijpen om het vocht eruit te krijgen
4. Doe de kikkererwten in een kom en gebruik je handen of een vork om ze wat te prakken. Dit hoeft niet helemaal fijn, er mogen nog wel wat stukjes in zitten. Meng dit met de rest van de ingrediënten voor de koekjes: de geraspte courgette en wortel, bosui, knoflook, kikkererwtenmeel, water, komijn, paprikapoeder, peper en zout. Laat dit circa 10 minuten staan
5. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie. Gebruik ongeveer 1 flinke el van het beslag om de koekjes te bakken en vorm met je handen een rond koekje ervan. Bak aan beide kanten goudbruin en herhaal met de rest van het beslag
6. Serveer de koekjes met de hoemoes, sesamzaad, citroen en extra bosui

30 minuten bereidingstijd
;;