fbpx

Gevulde pastaschelpen met Hoemoes en pesto

INGREDIENTEN

VOOR DE VEGAN PESTO
20 GRAM BASILICUM
50 GRAM VERSE SPINAZIE
2 TENEN OF 1 GROTE TEEN KNOFLOOK
75 GRAM ZONNEBLOEMPITTEN
2 FLINKE EETLEPELS EDELGISTVLOKKEN
60 MILLILITER OLIJFOLIE EXTRA VIERGE
2-3 EETLEPELS CITROENSAP
VERSGEMALEN ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK
VOOR DE REST
20 GROTE PASTASCHELPEN
1 BAKJE HOEMOES TOMAAT BASILICUM
500 GRAM PASSATA
1 TEEN KNOFLOOK, GEPERST
1 THEELEPEL ITALIAANSE KRUIDEN
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maak de pesto door alle ingrediënten toe te voegen aan een keukenmachine. Pureer tot een gladde massa. Als het te dik is en niet goed pureert, kun je wat eetlepels water toevoegen. Breng op smaak met zout, peper en/of citroensap.
  3. Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Vul tien pastaschelpen met de pesto. Vul de andere tien met de Hoemoes.
  5. Giet de passata in een ovenschaal. Roer de Italiaanse kruiden en geperste knoflook er doorheen. Leg de pastaschelpen in de ovenschaal en bak ze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm.
30 minuten bereidingstijd
4 personen
;;