Gevulde appels met Tahina
INGREDIENTEN
4 APPELSEEN BAKJE TAHINA (HOUD 1 EL APART VOOR DE GARNERING)
EEN EL VANILLESUIKER
TWEE EL ROZIJNEN
EEN EL KANEEL
20 GRAM BOTER
BOTER OM DE OVENSCHAAL IN TE VETTEN
WALNOTEN VOOR GARNERING
- Verwarm de oven op 210 graden.
- Was de appels en haal met een appelboor de pit uit.
- Besmeer de appels met wat boter (van binnen en van buiten) en doe er wat honing in.
- Zet de appels in een ingevette ovenschaal en bak ze ongeveer 20 minuutjes.
- Was de rozijnen en laat ze daarna wellen in lauw water. Laat ze vervolgens uitlekken en meng ze met de Tahina, kaneelpoeder en vanillesuiker.
- Haal de appels uit de oven en vul ze met het mengsel. Zet de appels daarna nog voor 10 minuten in de oven.
- Serveer de appels met een schepje Tahina ernaast, kaneelp0eder en walnoten.


