fbpx

Gevulde aardappels met Hoemoes Pompoen

INGREDIENTEN

1 BAKJE HOEMOES POMPOEN
500 G POMPOEN IN BLOKJES
100 G GERASPTE KAAS
1 EL ZATHARKRUIDEN
1 TL NOOTMUSKAAT
1 LAURIERBLAD
4 GROTE TOMATEN (GEMALEN)
10 AARDAPPELS
OLIJFOLIE
ZOUT EN PEPER
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de aardappels schoon (niet schillen) en kook ze gaar in gezouten water.
  3. Snijd de gekookte aardappels doormidden en haal het aardappelkruim er voorzichtig uit en doe dit in een kom. Bewaar de aardappelschillen.
  4. Meng de aardappelkruim met de Hoemoes Pompoen, zout, peper en kaas. Vul hier de aardappelschillen mee.
  5. Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg na 2 minuten de tomaten, pompoenblokjes, nootmuskaat, laurierblad, zatharkruiden, zout en peper toe en roerbak voor 5 minuten.
  6. Schep de pompoenblokjes in een ingevette ovenschaal en leg daarop de gevulde aardappels. Strooi hier wat kaas en zatharkruiden overheen.
  7. Zet de schaal in de oven voor 20 minuten.
50 minuten bereidingstijd
4 personen
X
;;