Gevulde aardappels met Hoemoes Pompoen
INGREDIENTEN
1 BAKJE HOEMOES POMPOEN500 G POMPOEN IN BLOKJES
100 G GERASPTE KAAS
1 EL ZATHARKRUIDEN
1 TL NOOTMUSKAAT
1 LAURIERBLAD
4 GROTE TOMATEN (GEMALEN)
10 AARDAPPELS
OLIJFOLIE
ZOUT EN PEPER
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de aardappels schoon (niet schillen) en kook ze gaar in gezouten water.
- Snijd de gekookte aardappels doormidden en haal het aardappelkruim er voorzichtig uit en doe dit in een kom. Bewaar de aardappelschillen.
- Meng de aardappelkruim met de Hoemoes Pompoen, zout, peper en kaas. Vul hier de aardappelschillen mee.
- Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg na 2 minuten de tomaten, pompoenblokjes, nootmuskaat, laurierblad, zatharkruiden, zout en peper toe en roerbak voor 5 minuten.
- Schep de pompoenblokjes in een ingevette ovenschaal en leg daarop de gevulde aardappels. Strooi hier wat kaas en zatharkruiden overheen.
- Zet de schaal in de oven voor 20 minuten.


