fbpx

Geroosterde spitskool met Hoemoes

Diner

INGREDIENTEN

1 SPITSKOOL
8 EL OLIJFOLIE
2 EL GEROOKT PAPRIKAPOEDER
SNUF ZOUT
2 BAKJES HOEMOES
2 EL NIGELLAZAADJES

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de spitskool in de lengte doormidden en snijd de de 2 helften ook doormidden zodat je 4 kwarten hebt.
3. Wrijf de kwarten spitskool in met 2 el olijfolie en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven met de gesneden kanten naar boven.
4. Meng ondertussen de rest van de olijfolie met het gerookte paprikapoeder en zout. Verdeel dit mengsel na 10 minuten baktijd over de kwarten spitskool. Zet terug in de oven en bak nog eens 10 minuten. Check af en toe of het niet verbrand.
5. Verdeel een flinke el Hoemoes per persoon over de borden en maak er een rondje van met de achterkant van een lepel.
6. Haal de kwarten spitskool uit de oven als ze klaar en beetgaar zijn en leg ze op op de borden, bovenop de Hoemoes. Verdeel de nigellazaadjes erover.

35 minuten
;;