fbpx

Gepofte aardappel met Hoemoes Rode Biet

Diner

INGREDIENTEN

- 2 GROTE AARDAPPELS
- HOEMOES RODE BIET
- 1 BOSUI
- 2 TOMATEN
- 1 TEEN KNOFLOOK
- VERSE BASILICUM
- SNUFJE CAYENNEPEPER
- SNUFJE PEPER

Bereidingswijze

  1. Je kunt de aardappels in de oven poffen of op de barbecue.
    Barbecue: boen de aardappels schoon en droog ze af. Scheur twee stukken aluminiumfolie af en wikkel elke aardappel in een stuk folie. Zet de barbecue ondertussen aan. Laat de ingepakte aardappels circa 50-60 minuten op de barbecue liggen, op indirect vuur.
    Oven: verwarm de oven voor op 200 graden, wikkel de aardappels in een stuk aluminiumfolie en pof ze in 45-60 minuten zacht.
  2. Ondertussen snijd je de bosui en tomaat in stukjes. Meng in een bakje de bosui, tomaat, snufje cayennepeper en een snufje peper. Pers een teentje knoflook uit boven de tomatensalsa en doe er wat gescheurde blaadjes verse basilicum door.
  3. Als de aardappels gepoft zijn, snijd je ze open. Schep een lekkere lepel Hoemoes Rode Biet op de gepofte aardappel en maak af met wat tomatensalade.
15 min + circa 50 min. op de bbq/in de oven
2 personen
;;