fbpx

Gepocheerde peer met vanilleijs en Yazzara

INGREDIENTEN

1 BAK VANILLEIJS
2-4 GEPOCHEERDE PEREN
1 BAKJE MAZA YAZZARA
4 KLETSKOPPEN
  1. Neem 2 bollen vanilleijs per persoon en garneer ze met al dan niet huisgemaakte gepocheerde peer, een lepel yazzara en een koekje, bijvoorbeeld een zelfgemaakte kletskop.

Met peer
Je kunt voor dit dessert zelf je peren pocheren en dat doe je als volgt.

  1. Schenk in een pan een fles zoete witte wijn leeg en voeg er een vanillestokje, een kruidnagel, een blaadjes laurier en wat gekneusde zwarte peperkorrels aan toe. Laat het mengsel met 2 kaneelstokken, 200 g suiker, de schil van een sinaasappel en als je hebt een steranijs zachtjes trekken op een laag vuur, terwijl je per persoon een peertje schilt, halveert en ontdoet van klokhuis.
  2. Laat de peren niet koken maar zachtjes pocheren, tot ze bijna gaar zijn. Laat afkoelen in het vocht of serveer warm.

Met kletskop
En je kunt ook zelf je koekjes bakken, natuurlijk.

  1. Laat daarvoor 100 g suiker met 100 g honing en 30 ml water samen met 100 g boter in een pannetje smelten en spatel er eerst 90 g bloem en vervolgens 30 g amandelschaafsel doorheen. Laat het beslag goed afkoelen en rol er, zodra het koel genoeg is, met de hand balletjes van à circa 30 g.
  2. Bak ze in de oven op 170°C op een ruime afstand van elkaar in zo’n 7 min tot mooie kletskoppen.
4 personen
;;