Gegrilde saté met Tahina
INGREDIENTEN
4 BIEFSTUKKEN1 BAKJE MAZA TAHINA
150 GRAM PINDA'S
1 KOMKOMMER
VERSE DILLE
STUKJE FETAKAAS
2 TEENTJES KNOFLOOK
2 EL KETJAP OF SOJASAUS
2 EL OLIJFOLIE
- Begin met het marineren van het vlees, dit kan à la minute, maar kun je ook een dag van tevoren al doen. Snijd de biefstukken in gelijke grote stukken. Marineer met geperste knoflook, olijfolie, snufje zout en peper en naar keuze ketjap of sojasaus.
- Prik het satévlees aan de spiesen en laat de grill goed heet worden. Grill de biefstuksaté rondom op hoog vuur zodat je grillstrepen krijgt. Voor de liefhebber: rosé gebraden biefstuk laat je niet te lang in de pan.
- Maak de zelfgemaakte ‘satésaus’ van fijngehakte pinda’s, Tahina en een koffiekopje water. Bak de pinda’s in een koekenpan, voeg de Tahina en het water toe, roer regelmatig en laat warm worden op laag vuur.
- Maak er een salade bij van komkommer met fijngehakte dille en gebrokkelde fetakaas.


