fbpx

Frisse bulgursalade met citroen, peterselie en Hoemoes Tabouleh Kruiden

Heerlijk bijgerecht

INGREDIENTEN

125 GR CHERRYTOMAATJES
1,5 TAKJES MUNT
7,5 GR PETERSELIE
0,5 CITROEN
100 GR BULGUR
SCHEUTJE OLIJFOLIE
50 GR GRANAATAPPELPITTEN
0,25 STUK KOMKOMMER
0,5 KLEINE RODE UI
ZOUT
PEPER
3 EL HOEMOES TABOULEH KRUIDEN
60 GR (VEGAN) FETA

Bereidingswijze

  1. Hak de rode ui fijn. Pers de citroen uit en gebruik het sap om de rode ui in te marineren. Laat dit ca. 10 minuten staan.
  2. Kook de bulgur volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijdt ondertussen de komkommer en tomaatjes in kleine stukjes. Doe de gare bulgur in een kom en schep de tomaatjes en komkommer erdoor. Voeg een scheutje olijfolie toe en de rode ui met citroensap.
  3. Hak de peterselie en munt fijn. Schep dit met een snufje peper en zout door de bulgur. Voeg als laatste 3 eetlepels Hoemoes Tabouleh Kruiden toe. Serveer de salade in een schaal of bord en top af met de granaatappelpitten en feta.TIP: laat de bulgur alvorens wel wat afkoelen. Lauw warm of koud is het beste om deze salade te eten.Lekker met een (vers) soepje en vers warm afgebakken brood met Hoemoes Tabouleh Kruiden.
20 minuten
3 personen
;;