Feestelijke Sinterklaas taart
INGREDIENTEN
10 EIEREN2 ZAKJES VANILLESUIKER
16 G BAKPOEDER
3 BAKJES HOEMOES VIJG & CRANBERRY
400 G BLOEM
4 EL YOGHURT
300 G SUIKER
200 G PURE CHOCOLADE
1 SNUFJE ZOUT
100 ML SINAASAPPELSAP
RASP VAN 1 LIMOEN
1 EL KARDEMON
125 ML SLAGROOM MET SUIKER
HANDJE PEPERNOTEN VOOR GARNERING
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker romig.
- Voeg de rasp van de limoen, yoghurt en sinaasappelsap toe en mix tot een glad beslag.
- Meng de bloem, zout en bakpoeder en mix dit beetje bij beetje door het beslag.
- Verdeel het beslag over 2 ingevette bakblikken en zet in de oven voor 30 minuten.
- Snijd de cakes in 3 gelijken lagen, zodra deze zijn afgekoeld.
- Besmeer een laag cake met de hoemoes en leg hier weer een nieuwe cake laag op. Herhaal dit.
- Besmeer ook de buitenkant van de taart met een dun laagje hoemoes.
- Smelt de chocolade au bain marie en giet dit over de taart heen.
- Mix de slagroom met de kardemon en spuit wat toefjes hiervan op de taart.
- Garneer met de pepernoten.


