Fattoush salade met Libanees brood
INGREDIENTEN
1 LIBANEES BROODOLIJFOLIE
ZHATAR KRUIDEN
ROMEINSE SLA
VELDSLA
PETERSELIE
2 TOMATEN
1 KOMKOMMER
HANDJE RADIJSJES
MUNT
LENTE UI
SUMAC
1 CITROEN
1 EL GRANAATAPPELSIROOP
1 BAKJE MAZA MUHAMMARA
GRANAATAPPELPITJES
- Snijd het Libanese brood in rondjes van 10 a 15 cm. Dit kan je doen met een steekring of een schaar.
- Doe de Libanees brood rondjes in een cupcakevorm en besprenkel met olijfolie en Zhatar kruiden. Zet de bakjes in de oven op 180 graden voor 12 minuutjes tot goudbruin.
- Snijd de romeinse sla, veldsla, peterselie, tomaten, komkommer, radijsjes, munt en lente ui fijn.
- Maak vervolgens de dressing van 1 el sumac, citroensap van een hele citroen, granaatappelsiroop en olijfolie, zout & peper. Meng de dressing met de groentes.
- Vul de Libanese brood bakjes met de salade en garneer met een lepeltje Muhammara en wat granaatappelpitjes.


