Falafelbroodjes
INGREDIENTEN
1 ROL VERSE BLADERDEEG1 BAKJE MAZA FALAFEL
4 EL MAZA MUHAMMARA
2 EL ONGEZOETE SOJADRINK
1 TL ZONNEBLOEMOLIE
OM TE DIPPEN
1 BAKJE MAZA HOEMOES
4 EL WATER
2 EL MAZA MUHAMMARA
- Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
- Halveer het bladerdeeg door de lengte. Snijd over de breedte reepjes van 4 centimeter. Je zou zo ongeveer 20 reepjes van 12 bij 4 centimeter moeten hebben.
- Besmeer elk reepje met wat Muhammara. Leg op elk reepje een falafelballetje en vouw het reepje dubbel. Druk de zijkanten dicht met een vork.
- Meng de ongezoete sojadrink met de zonnebloemolie. Bestrijk de falafelbroodjes met dit mengsel.
- Bak de falafelbroodjes voor 20 minuten in de oven.
- Maak een sausje van de Hoemoes, het water en de Muhammara. Serveer bij de falafelbroodjes.


