fbpx

Falafelbowl met bulgur en Hoemoes Ras el Hanout

Diner, lunch

INGREDIENTEN

- 250 GR FALAFELBALLETJES
- HOEMOES RAS EL HANOUT
- 4 PITABROODJES
- 300 GR BULGUR
- 250 GR CHERRYTOMAATJES
- 200 GR GEROOSTERDE PAPRIKA
- 300 GR ZWARTE BONEN UIT BLIK
- 300 GR MAÏS UIT BLIK
- SCHEUTJE OLIJFOLIE
- 1 TL PAPRIKAPOEDER
- SNUFJE PEPER

Bereidingswijze

  1. Bak de pitabroodjes af volgens de instructies op de verpakking. Snijd de pitabroodjes vervolgens in vieren.
  2. Doe de bulgur met twee keer zoveel kokend water (of bouillon) in een pan. Doe de deksel op de pan en laat dit 10 minuten staan. Giet de bulgur af in een zeef en druk het teveel aan vocht eruit. Voeg een scheutje olijfolie, paprikapoeder en een snufje peper toe en meng door elkaar.
  3. Snijd de cherrytomaatjes in twee of vier stukken en snijd de geroosterde paprika ook in stukjes.
  4. Giet een scheutje olie in een koekenpan. Bak de falafelballetjes circa …. minuten totdat ze rondom bruin zijn.
  5. Schep de bulgur op vier borden. Schep de cherrytomaatjes, mais, zwarte bonen, falafel, pitabroodjes en geroosterde paprika in groepjes bovenop de couscous. Verdeel als laatste een lekkere schep Hoemoes Ras el Hanout in het midden.
30 minuten
4 personen
;;