Fajita bowl met Chipotle hoemoes

INGREDIENTEN

2 FLINKE EETLEPELS HOEMOES CHIPOTLE
1 GELE PAPRIKA
1 RODE PAPRIKA
1 GROENE PAPRIKA
1 EETLEPEL OLIJFOLIE
1/2 THEELEPEL CAJUN KRUIDEN
100 GRAM ZILVERVLIESRIJST
80 GRAM RUCOLA
200 GRAM ZWARTE BONEN
2 FLINKE EETLEPELS INGELEGDE RODE UI
1/2 LIMOEN
1 AVOCADO
  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de paprika’s in dunne repen. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de paprikareepjes met de cajun kruiden en een snufje zout voor zo’n 5 minuten.
  3. De ingelegde rode ui maak je door een kopje appelazijn te mengen met een halve theelepel zout en een eetlepel ruwe rietsuiker. Snijd een rode ui in ringen en voeg deze met wat plakjes knoflook en zwarte peperkorrels toe aan het mengsel. Na een uur hebben de uien al smaak opgenomen, maar het lekkerst zijn ze na een nachtje weken. Je kunt ze goed in een afgesloten pot bewaren.
  4. Verdeel de rijst over twee kommen. Verdeel ook de rucola, gebakken paprika, zwarte bonen, ingelegde rode ui, Hoemoes chipotle en de avocado over de kommen. Serveer met wat limoensap.
15 minuten bereidingstijd
2 personen
X