fbpx

Eiwitrijke hoemoesburger

INGREDIENTEN

400 g GEDROOGDE KIKKERERWTEN
2 ZOETE UIEN
½ à 1 RODE PEPER
2 TEENTJES KNOFLOOK
1 EI
1 el BLOEM + EXTRA
100 g MAZA HOEMOES ARTISJOK
100 ml YOGHURT
VERSE KORIANDER 50 g FETA
1 EETRIJPE AVOCADO
1 AUBERGINE
2 el OLIJFOLIE
4 SPELTBOLLEN
EXTRA: KEUKENMACHINE OF STAAFMIXERT
  1. Week de gedroogde kikkererwten een nacht van tevoren in water.
  2. Spoel de erwten af en doe ca 300 g in de keukenmachine. Snij 1 ui en naar smaak rode peper fijn. Pers de knoflook en doe alles bij de kikkererwten. Hak het geheel grof.
  3. Doe het ei en de bloem erbij en meng nog eens 30 sec. Voeg indien nodig extra erwten en bloem toe om 4 stevige burgers van gelijke grootte te kunnen maken. Laat ze 30 min opstijven in de koelkast.
  4. Meng intussen de Maza Hoemoes Artisjok met de yoghurt in een kommetje tot een glad mengsel. Hak de koriander fijn, verkruimel de feta en roer ze met wat zout en peper door het sausje.
  5. Schil de avocado en de resterende ui, snij in plakken, snij ook de aubergine in plakken.
  6. Verwarm de koekenpan met 1 el olijfolie op middelhoog vuur. Bak de plakken aubergine om en om in ca 8 min gaar. Zet opzij. Bestrijk de burgers aan beide kanten met wat olie en bak ze 5 min aan elke kant, tot ze goudbruin zijn. Snij intussen, als je ze gebruikt, de speltbollen doormidden en warm ze liefst even voor. Serveer met de avocado, zoete ui en gebakken aubergine en geef er royaal van het sausje bij. Garneer met mooie slablaadjes.
40 minuten bereidingstijd
2-3 personen
;;