fbpx

Curry met rijst en Hoemoes Chipotle

INGREDIENTEN

100 GRAM RIJST
100 GRAM MAZA CHIPOTLE HOEMOES
1 RODE UI
1 TEENTJE KNOFLOOK
1/2 COURGETTE
1/2 AUBERGINE
BLIKJE KIKKERERWTEN 400 GRAM
2 EETLEPELS GELE CURRYPASTA
3 TAKJES PLATTE PETERSELIE
6 MAZA FALAFELBALLETJES
100 ML WATER
KWART LIMOEN
1 LIBANEES PLATBROOD
PEPER EN ZOUT NAAR SMAAK
  1. Kook de rijst.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd de aubergine en de courgette in blokjes.
  3. Doe een beetje olijfolie in de pan en fruit de uitjes en knoflook aan. Voeg hieraan de courgette en de aubergine toe en bak deze gaar.
  4. Roer de gele currypasta en de Hoemoes Chipotle hier doorheen en voeg het water toe. Doe de kikkererwten erbij.
  5. Verkruimel de Falafel en doe het in het currymengsel.
  6. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  7. Laat het currymengsel 5 minuten pruttelen.
  8. Serveer de rijst, het currymengsel en het Libanese brood op een bord.
  9. Hak de peterselie fijn en verdeel dit over het bord. Voeg eventueel nog wat chilivlokken toe.
  10. Serveer de limoen op de curry.
40 minuten bereidingstijd
2 personen
;;