Curry met rijst en Hoemoes Chipotle
INGREDIENTEN
100 GRAM RIJST100 GRAM MAZA CHIPOTLE HOEMOES
1 RODE UI
1 TEENTJE KNOFLOOK
1/2 COURGETTE
1/2 AUBERGINE
BLIKJE KIKKERERWTEN 400 GRAM
2 EETLEPELS GELE CURRYPASTA
3 TAKJES PLATTE PETERSELIE
6 MAZA FALAFELBALLETJES
100 ML WATER
KWART LIMOEN
1 LIBANEES PLATBROOD
PEPER EN ZOUT NAAR SMAAK
- Kook de rijst.
- Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd de aubergine en de courgette in blokjes.
- Doe een beetje olijfolie in de pan en fruit de uitjes en knoflook aan. Voeg hieraan de courgette en de aubergine toe en bak deze gaar.
- Roer de gele currypasta en de Hoemoes Chipotle hier doorheen en voeg het water toe. Doe de kikkererwten erbij.
- Verkruimel de Falafel en doe het in het currymengsel.
- Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Laat het currymengsel 5 minuten pruttelen.
- Serveer de rijst, het currymengsel en het Libanese brood op een bord.
- Hak de peterselie fijn en verdeel dit over het bord. Voeg eventueel nog wat chilivlokken toe.
- Serveer de limoen op de curry.


