Croissant met Hoemoes Rode Biet & VEGAN brownies
INGREDIENTEN
1 CROISSANTHOEMOES RODE BIET
1/4 AVOCADO, IN PLAKJES
PLAKJES KOMKOMMER
400 G GEKOOKTE ZWARTE BONEN (UITGELEKT)
2 EL GEBROKEN LIJNZAAD + 5 EL WATER
75 G CACAOPOEDER
4 EL AHORNSIROOP
75 G KOKOSBLOESEMSUIKER
1 1/2 TL BAKPOEDER
1/2 TL VANILLE EXTRACT
FLINKE SNUF ZOUT
3 EL KOKOSOLIE
1 MANDARIJN
OPTIONEEL: COCKTAILPRIKKERS
Brownies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een brownievorm met bakpapier of gebruik muffinvormpjes (makkelijker om mee te nemen!).
- Spoel de bonen goed af en voeg ze samen met de overige ingrediënten toe aan een keukenmachine of blender. Pureer tot een dikke, gladde massa.
- Stort het beslag in de brownievorm of in de muffinvormpjes en bak deze voor 35-40 minuten. Laat goed afkoelen voor je de brownies serveert.
Croissant
- Halveer de croissant en besmeer beide helften met hoemoes.
- Beleg met wat plakjes avocado en komkommer.
Geef de croissant mee met een zwartebonenbrownie en een mandarijn.
Tip: pel de mandarijn en snijd de partjes door de helft. Prik de halve partjes op een cocktailprikker. Als de open zijdes tegen elkaar aan zitten, vormen ze een hartje!


