Couscous met gegrilde aubergine
INGREDIENTEN
120 G COUSCOUS1 TL KURKUMA
1 ST AUBERGINE
2 EL OLIJFOLIE
1 EL TAHIN
1 PAK MAZA FALAFEL TAMATIM
2 ST LENTE-UI
5 G VERSE KORIANDER
2 EL AGAVESIROOP
3 EL SESAMZAAD
6 EL MAZA MUHAMMARA
- Bereid de couscous naar instructies op de verpakking. Laat deze afkoelen en schep vervolgens de kurkuma erdoor.
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Snijd de aubergine in dikke plakken en verdeel deze over de bakplaat.
- Meng de olijfolie en tahin en sprenkel deze over de aubergine plakken. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 25 minuten gaar.
- Bak de falafel tamatim naar instructies op de verpakking.
- Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en hak de koriander grof.
- Rol de falafel tamatim eerst door de agavesiroop en vervolgens door de sesamzaadjes.
- Schep de couscous in twee kommen en serveer met de aubergine plakken, lente-ui, koriander, Muhammara en de falafal tamatim balletjes.


