fbpx

Couscous met gegrilde aubergine

INGREDIENTEN

120 G COUSCOUS
1 TL KURKUMA
1 ST AUBERGINE
2 EL OLIJFOLIE
1 EL TAHIN
1 PAK MAZA FALAFEL TAMATIM
2 ST LENTE-UI
5 G VERSE KORIANDER
2 EL AGAVESIROOP
3 EL SESAMZAAD
6 EL MAZA MUHAMMARA
  1. Bereid de couscous naar instructies op de verpakking. Laat deze afkoelen en schep vervolgens de kurkuma erdoor.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd de aubergine in dikke plakken en verdeel deze over de bakplaat.
  4. Meng de olijfolie en tahin en sprenkel deze over de aubergine plakken. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 25 minuten gaar.
  5. Bak de falafel tamatim naar instructies op de verpakking.
  6. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en hak de koriander grof.
  7. Rol de falafel tamatim eerst door de agavesiroop en vervolgens door de sesamzaadjes.
  8. Schep de couscous in twee kommen en serveer met de aubergine plakken, lente-ui, koriander, Muhammara en de falafal tamatim balletjes.
30 minuten bereidingstijd
2 personen
;;