Couscoussalade met Falafel Kerrie en Hoemoes Kerrie
Diner, lunch
INGREDIENTEN
250 GRAM (SPELT OF VOLKOREN) COUSCOUS0,5 BLOKJE GROENTEBOUILLON
200 GRAM SPERZIEBONEN UITEINDEN VERWIJDERD EN GEHALVEERD
250 GRAM MAZA FALAFEL KERRIE
2 PAPRIKA’S IN BLOKJES
1,5 EETLEPEL EXTRA VERGINE OLIJFOLIE
1 APPEL IN BLOKJES
2 EL MAZA HOEMOES KERRIE VOOR ERBIJ
OLIJFOLIE OM IN TE BAKKEN
ZOUT EN PEPER
Bereidingswijze
- Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg hier een half verkruimeld bouillonblokje aan toe.
- Kook de sperziebonen in water in 6 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen hierna af en spoel af onder koud water.
- Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hier de falafelballetjes rondom in aan.
- Verwarm een andere koekenpan op het vuur, bak hierin de paprikablokjes aan met een beetje olijfolie.
- Roer de couscous los en meng extra vergine olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Roer de blokjes paprika door de couscous.
- Verdeel de couscous over een grote schaal of de borden. Leg de sperziebonen erbij en verdeel hierbij de falafel. Bestrooi met blokjes appel.
- Serveer de kerriesalade met een schep Hoemoes Kerrie.


