fbpx

Couscoussalade met Falafel Kerrie en Hoemoes Kerrie

Diner, lunch

INGREDIENTEN

250 GRAM (SPELT OF VOLKOREN) COUSCOUS
0,5 BLOKJE GROENTEBOUILLON
200 GRAM SPERZIEBONEN UITEINDEN VERWIJDERD EN GEHALVEERD
250 GRAM MAZA FALAFEL KERRIE
2 PAPRIKA’S IN BLOKJES
1,5 EETLEPEL EXTRA VERGINE OLIJFOLIE
1 APPEL IN BLOKJES
2 EL MAZA HOEMOES KERRIE VOOR ERBIJ
OLIJFOLIE OM IN TE BAKKEN
ZOUT EN PEPER

Bereidingswijze

  1. Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg hier een half verkruimeld bouillonblokje aan toe.
  2. Kook de sperziebonen in water in 6 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen hierna af en spoel af onder koud water.
  3. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hier de falafelballetjes rondom in aan.
  4. Verwarm een andere koekenpan op het vuur, bak hierin de paprikablokjes aan met een beetje olijfolie.
  5. Roer de couscous los en meng extra vergine olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Roer de blokjes paprika door de couscous.
  6. Verdeel de couscous over een grote schaal of de borden. Leg de sperziebonen erbij en verdeel hierbij de falafel. Bestrooi met blokjes appel.
  7. Serveer de kerriesalade met een schep Hoemoes Kerrie.
25 minuten
;;