Courgetteschotel met Hoemoes Tomaat-Basilicum
INGREDIENTEN
1 COURGETTE1 BAKJE HOEMOES TOMAAT BASILICUM
80 G MOZZARELLA
1 UI (IN BLOKJES)
1 EL ZATHARKRUIDEN
ZOUT EN PEPER
OLIJFOLIE
1 TEENTJE KNOFLOOK (FIJN GEMALEN)
2 TOMATEN (FIJN GEMALEN)
BASILICUM BLAADJES VOOR GARNERING
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de courgette in plakjes en kook ze in gezouten water voor ongeveer 3 minuten.
- Bak in een pan met een beetje olijfolie de knoflook, ui en tomaat. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de courgette in een vergiet en zorg dat het vocht helemaal weg is.
- Leg in een ingevette ovenschaal een laag courgetteplakjes en smeer daarop een laag hoemoes en een laag tomaatsaus. Herhaal dit nog een keer.
- Leg een paar plakjes mozzarella bovenop en strooi hier wat zatharkruiden eroverheen. Bak de ovenschotel in de oven voor 20 minuten. Garneer met basilicumblaadjes.


