fbpx

Courgettekoekjes met hoemoes Ras el Hanout

INGREDIENTEN

1 COURGETTE
1 TEENTJE KNOFLOOK
40 G FETA
2 EIEREN
1 HANDJE MUNT
100 G HOEMOES RAS EL HANOUT
3 EL SPELTMEEL
(OLIJF)OLIE
PEPER & ZOUT
  1. Snijd het uiteinde van de courgette en rasp de courgette. Leg de geraspte courgette op een theedoek en knijp het overtollige vocht eruit.
  2. Pers de knoflook uit, brokkel de feta en kluts deze door de eieren heen.
  3. Snijd de munt in dunne reepjes.
  4. Voeg het eimengsel, de Hoemoes Ras El Hanout, het speltmeel en de munt bij de courgette en meng dit tot een deeg. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep hier met een lepel 3 hoopjes van het deeg in. Bak de courgettekoekjes zo’n 3 minuten aan beide kanten. Herhaal met de rest van het deeg.
15 minuten bereidingstijd
6 koekjes
;;