fbpx

Burgers van kikkererwten en bulgur met Hoemoes Tabouleh Kruiden

Diner, lunch

INGREDIENTEN

VOOR DE BROODJES 2 VOLKORENBROODJES
1 TOMAAT
1/3 KOMKOMMER
2 HANDJES SLA
4 FLINKE EL HOEMOES TABOULEH KRUIDEN
VOOR DE BURGERS 1 KLEIN BLIKJE KIKKERERWTEN (200GR)
50GR GEKOOKTE BULGUR
3 EL PANKO
1/2 RODE UI
1 TEEN KNOFLOOK
1 TL KOMIJN
1 SNUF GEROOKT PAPRIKAPOEDER
FLINKE HAND VERSE PETERSELIE

Bereidingswijze

1. Kook de bulgur zoals aangegeven staat op de verpakking.
2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
4. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de knoflook en ui aan.
5. Doe alle ingrediënten voor de burgers in een keukenmachine: de kikkererwten, gekookte bulgur, gebakken knoflook en ui, komijn, paprikapoeder, peterselie, peper en zout. Meng dit tot een geheel (de burgers mogen nog wat grof zijn).
6. Roer nu de panko erdoorheen en vorm 2 burgers van het mengsel.
7. Verhit een pan op het vuur met wat olie en bak hierin de burgers goudbruin.
8. Snijd de komkommer en tomaat in plakjes.
9. Verdeel over de broodjes een flinke laag van de Hoemoes Tabouleh Kruiden, wat sla, komkommer, de burger en tomaat.

35 minuten
;;