Brownies met Hoemoes Rode biet
INGREDIENTEN
400 GRAM GEKOOKTE RODE BIETEN, GESCHILD1 BAKJE HOEMOES RODE BIET
225 GRAM PURE CHOCOLADE, GESMOLTEN
100 ML WALNOOTOLIE
200 GRAM LICHTBRUINE BASTERDSUIKER
3 EIEREN
2 EL CACAOPOEDER
175 GRAM ZELFRIJZENDBAKMEEL
50 GRAM WALNOOT, GEHAKT
75 GRAM ZACHTE BOTER
125 GRAM POEDERSUIKER
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de helft van de bieten boven een kom en pureer de andere helft in de keukenmachine.
- Voeg aan de geraspte biet de Hoemoes Rode Biet, gesmolten chocolade, walnootolie, basterdsuiker, eieren, cacao, bakmeel en driekwart van de walnoten toe en meng goed door elkaar.
- Schep het beslag in een ingevette vorm van 20×20 cm en bak in de over ca. 35 minuten gaar. Laat het gebak afkoelen tot vrij lauw. Neem het ui de vorm.
- Meng de bietenpuree met de zachte boter en de poedersuiker. Bestrijk het gebak met de bieten-botermengsel . Garneer met de resterende gehakte walnoten en eventueel kleine streepjes gesmolten chocolade. Snijd het gebak in 9 gelijke brownies.


