fbpx

Brownies met Hoemoes Rode biet

INGREDIENTEN

400 GRAM GEKOOKTE RODE BIETEN, GESCHILD
1 BAKJE HOEMOES RODE BIET
225 GRAM PURE CHOCOLADE, GESMOLTEN
100 ML WALNOOTOLIE
200 GRAM LICHTBRUINE BASTERDSUIKER
3 EIEREN
2 EL CACAOPOEDER
175 GRAM ZELFRIJZENDBAKMEEL
50 GRAM WALNOOT, GEHAKT
75 GRAM ZACHTE BOTER
125 GRAM POEDERSUIKER
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de helft van de bieten boven een kom en pureer de andere helft in de keukenmachine.
  2. Voeg aan de geraspte biet de Hoemoes Rode Biet, gesmolten chocolade, walnootolie, basterdsuiker, eieren, cacao, bakmeel en driekwart van de walnoten toe en meng goed door elkaar.
  3. Schep het beslag in een ingevette vorm van 20×20 cm en bak in de over ca. 35 minuten gaar. Laat het gebak afkoelen tot vrij lauw. Neem het ui de vorm.
  4. Meng de bietenpuree met de zachte boter en de poedersuiker. Bestrijk het gebak met de bieten-botermengsel . Garneer met de resterende gehakte walnoten en eventueel kleine streepjes gesmolten chocolade. Snijd het gebak in 9 gelijke brownies.
20 minuten bereidingstijd + 35 minuten oven
9 stukken
;;