fbpx

Bonenstoof met geroosterde boerenkool en Hoemoes spicy chipotle

INGREDIENTEN

4 RODE PAPRIKA’S
4 TEENTJES KNOFLOOK
2 RODE UIEN
1 RODE PEPER
400 G TOMATEN
400 G KIDNEYBONEN
100 G DOPERWTJES
3 TL KOMIJN
1 TL PAPRIKAPOEDER
OLIJFOLIE
OM TE SERVEREN
100 G BOERENKOOL
1 TL OLIJFOLIE
1 EL EDELGISTVLOKKEN
SNUF ZOUT
1 VERPAKKING HOEMOES CHIPOTLE
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  1. Maak de boerenkool schoon en dep droog. Scheur in kleinere stukken wanneer het nog niet gesneden is. Meng de boerenkool met de olijfolie en edelgistvlokken. Voeg ook een snufje zout toe. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 6-12 minuten. Houd de boerenkool goed in de gaten, want het kan snel verbranden.
  2. Snijd de paprika’s en tomaten in blokjes en snipper de knoflook en rode uien. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snipper ook deze. Verhit wat olie in een grote pan en bak de gesneden groente voor 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn en paprikapoeder toe. Schep 1/4 uit de pan en pureer de rest tot een saus. Doe dan de gebakken groente weer terug in de pan.
  3. Voeg ook de kidneybonen en doperwtjes toe. Laat 15 minuten stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de bonenstoof met de geroosterde boerenkool en een flinke eetlepel Hoemoes spicy chipotle.
30 minuten bereidingstijd
10-12 koekjes
;;