Blini’s
INGREDIENTEN
100 GRAM BLOEM1 EI
1/4 ZAKJE GIST
125 ML MELK
1/2 EL SUIKER
1/2 KOMKOMMER
PEPER
ZOUT
1/2 TL ZHATARKRUIDEN
1/2 BAKJE MAZA HOEMOES OF MAZA HOEMOES PAPRIKA & OREGANO
KLEIN HANDJE GRANAATAPPELPITJES VOOR DE TOPPING
STUKJE ROZEMARIJN ALS TOPPING
Blini’s
- Doe de bloem, gist, suiker in een beslagkom en roer dit goed door.
- Verwarm de melk tot het handwarm is.
- voeg er 1 ei aan toe. Roer het mengsel goed oor elkaar.
- Dek het mengsel af en laat het buiten de koelkast 1 uur rusten.
- Verhit een beetje olie in de koekenpan en giet kleine hoopjes van het beslag.
- Bak de Blini’s op matig vuur aan beide kanten goudbruin.
- Haal de Blini’s uit de pan en laat ze afkoelen.
Toppings
- Snij de komkommer in kleine blokjes.
- Meng de Hoemoes er doorheen.
- Voeg de Zhatarkruiden, peper en zout toe en mang dit door elkaar.
- Serveer deze topping op blini’s.


