fbpx

Bietenpannenkoekjes met avocado, vegan zalm, dille en Hoemoes Rode Biet

INGREDIENTEN

200 G GEKOOKTE BIETJES
600 ML PLANTAARDIGE MELK
400 G VOLKORENMEEL
1 TL BAKPOEDER
2 EL MAIZENA
SNUFJE ZOUT
OLIE OM IN TE BAKKEN
OM TE SERVEREN
2 AVOCADO’S
100 G VEGAN ZALM, ZIE NOTITIES
20 G VERSE DILLE
1 VERPAKKING HOEMOES RODE BIET
VERSGEMALEN PEPER EN ZOUT
AHORNSIROOP
  1. Voeg de gekookte bietjes met de plantaardige melk toe aan een blender en pureer tot een egaal geheel. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot een mooi pannenkoekenbeslag.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak zo’n 16 pannenkoeken uit het beslag.
  3. Verwijder de schil van de avocado en snijd in partjes. Snijd de vegan zalm in plakjes (of gebruik het recept voor de wortelzalm).
  4. Verdeel de pannenkoeken over vier borden. Schep een grote lepel Hoemoes Rode Biet op de pannenkoeken. Garneer met de partjes avocado, vegan zalm en verse dille. Strooi er wat versgemalen peper en overheen. Serveer met ahornsiroop

 

Vegan zalm is als sashimi te koop bij de Jumbo van het merk Vegan Zeastar, maar je kunt het ook zelf maken van wortels. Zie hier een recept voor vegan gerookte zalm van wortels.

20 minuten bereidingstijd
4 personen
;;