fbpx

Bavarois van Hoemoes Rode biet

Lekker luchtig en feestelijk bijgerecht

INGREDIENTEN

350 GRAM MAZA HOEMOES RODE BIET
13 GRAM GELATINEBLAADJES (6 stuks)
2 EIEREN GESPLITST
85 GRAM SUIKER
8 GRAM VANILLESUIKER
1/2 TL CUSTARDPOEDER
2 KEER EEN 1/2 dl SLAGROOM
3 KEER EEN 1/2 dl VOLLE MELK

Bereidingswijze

  1. Laat de gelatineblaadjes 5-10 minuten in ruim koud water weken. Klop intussen de eierdooiers en roer hier 2 eetlepels melk en de custardpoeder doorheen.
  2. Breng de rest van de melk aan de kook. Voeg 4 eetlepels gekookte melk aan het dooiermengsel toe en blijf goed roeren. Neem na 30 seconde de pan van de warmtebron. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes, Hoemoes met Rode biet, suiker en vanillesuiker toe. Blijf zolang roeren (met houten lepel) tot de gelatine en de suiker zijn opgelost.
  3. Laat de massa staan totdat deze lobbig begint te worden. Klop intussen de eiwitten en slagroom, elk apart, stijf. Spatel eerst de slagroom en daarna de eiwitten zo luchtig mogelijk door de massa. Doe het geheel in een met koud water omgespoelde vorm.
  4. Plaats de vorm, afgedekt met plastic folie, tenminste 3 uur in de koelkast.

Serveertip!

Dien het op in een cocktailglas en voeg er wat licht gezoete opgeklopte slagroom of crème fraiche aan toe.

Variatietip voor de niet vegetariërs:

Doe een laagje haringtartaar in het midden van de bavarois.

35 minuten + 3 uur rusten
4
X
;;